De familie van Renssen

sinds 1897
sinds 1897
sinds 1897

De sigarenspeciaalzaak van toen en nu

Het is inmiddels al weer 126  jaar geleden dat A.H. van Renssen de sigarenzaak op de hoek van het Vrouw Juttenland en de Vlouw van de vorige eigenaar overnam. Voor de somma van 175 gulden opende hij zijn net verworven winkel op zaterdag 10 april in het jaar 1897. In een intact gebleven ,vergeeld, kasboekje valt in fraai ouderwets handschrift te lezen dat de omzet die dag exact 24 gulden bedroeg.

Van oorsprong was overgrootvader Van Renssen sigarenmaker bij de firma A. Hillen, destijds een grote sigarenfabriek in Delft. Daar ontstond de liefde voor sigaren en besloot hij zijn eigen winkel te openen. De winkel begon klein. Maar een kwart gedeelte van de huidige zaak. In het achtergedeelte zat de woonkamer en de keuken. Die woonkamer werd ook gebruikt als sigarenmakerij, want er werden ook zelfgemaakte sigaren verkocht. Later begon hij een fabriekje in een pand in de Vlouw en produceerde op een gegeven moment zelfs acht verschillende merken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er weinig tabak en waren het moeilijke tijden maar na de oorlog bloeide de zaak weer op. In 1957 nam Bob van Renssen de zaak over van zijn vader Andries.

Sinds 2006 heb ik (Marjolein van Renssen) het roer overgenomen als vierde generatie van Renssen en heb net als alle voorgangers het vak geleerd vanaf mijn jeugd. Vakmanschap en liefde voor het vak zijn met de paplepel ingegoten. Zowel mijn man als dochter hebben deze liefde overgenomen. Met zijn drieën staan we klaar voor al jullie vragen over Nederlandse-, Cubaanse-, Dominicaanse-, en vele andere sigaren in de klimaatkast.

“Met trots kan ik zeggen dat we anno 2023 nog steeds een familiezaak zijn”