De familie van Renssen

sinds 1897
sinds 1897
sinds 1897

 

De sigarenspeciaalzaak van toen en nu.

Het is inmiddels al weer 125  jaar geleden dat A.H. van Renssen de sigarenzaak op de hoek van het Vrouw Juttenland en de Vlouw van de vorige eigenaar overnam. Voor de somma van 175 gulden opende hij zijn net verworven winkel op zaterdag 10 april in het jaar 1897. In een intact gebleven ,vergeeld, kasboekje valt in fraai ouderwets handschrift te lezen dat de omzet die dag exact 24 gulden bedroeg.

Van oorsprong was overgrootvader Van Renssen sigarenmaker bij de firma A. Hillen, destijds een grote sigarenfabriek in Delft. De winkel besloeg slechts het voorste gedeelte van het tegenwoordige oppervlakte van de zaak. In het achtergedeelte zat de woonkamer en de keuken. Die woonkamer fungeerde aanvankelijk als sigarenmakerij, want er werden ook zelfgemaakte sigaren verkocht. Later begon hij een fabriekje in een pand in de Vlouw en produceerde op een gegeven moment zelfs acht verschillende merken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er weinig tabak en waren het moeilijke tijden maar na de oorlog bloeide de zaak weer op. In 1957 nam Bob van Renssen de zaak over van zijn vader Andries, die toen al de tweede generatie was.

Sinds 2006 heb ik het roer overgenomen als vierde generatie van Renssen en heb net als alle voorgangers het vak geleerd vanaf mijn jeugd. Vakmanschap en liefde voor het vak blijkt wel uit het grote assortiment sigaren waar u uit kunt kiezen. En als de keuze te moeilijk is, zult u van ons altijd een deskundig advies krijgen.

Sigaren te kust en te keur. Nederlandse-, maar ook Cubaanse-, Dominicaanse-, en vele andere sigaren in de klimaatkast.

Een lust voor het oog van iedere liefhebber!